ISMERTETŐ - A PI VÍZ TÖRTÉNETE

A PI név eredete


A suméroknál, a legrégebbi történelmileg ismert népcsoportnál, már mintegy 5000 évvel ezelőtt felbukkan egy szimbólum mely a PI megfelelője. Az időszámításunk előtti 4. ezred közepén keletről, illetve délkeletről bevándoroltak dél-Mezopotámiába. Ékírásukban a jel, melyet "pi"-nek ejtettek az életenergia szimbóluma volt.


A TARAMA név eredete


A TARAMA egy szanszkrit (indiai nyelv) szó, aminek a jelentése lótuszvirág. A lótusz zavaros tavacskákban nő. A vizet és az energiát a szennyes vízből kapja. A piszkos vizet használva a lótusz gyönyörű leveleket és virágokat növeszt a víztisztító képességével. A lótusz tisztítja a vizet és életerőt állít elő. Így a lótusz a megszentelt dolgok szimbólumává válik. A TARAMA termékek az élő dolgokat egészségessé és széppé teszik, ezért használja a Wonyong a PI-víz eredeti technológiájára a TARAMA védjegyet. A PI-víz növeli az élrterőt a tastünkben, és óvja a sejteket a túlzott oxidációtól és a sérüléstől (aktív oxigén, rákkeltő elemek, ártalmas kémiai anyagok, baktérium, bomlás, stb.) így az egészségünket helyreállítja és fenntartja.

A TARAMA a WonYong kereskedelmi védjegye.
A háromszög alakú védjegy Buddha ülését szimbolizálja.
A stabilitás jelképe.

A PI-víz felfedezése


A PI-technológia egyetemes fejlődése, a japán Nagoya-i Egyetemen elvégzett növényfiziológiai víz- és sejtkutatásokra vezethető vissza.
A japán tudós prof. Shoi YAMASHITA 1964-ban felfedezte, hogy az "élő víz" mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik az általánosan felhasznált ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére.

Prof. Shoi YAMASHITA elnevezte ezt az "élő vizet" PI-víznek.

A professzor kutatásai szerint a növények bimbójának rügyezését egy hormon, az úgynevezett florigen okozza, és ennek tükrében rájött, hogy az élő, szerves vízben található elenyésző mennyiségű vastartalmú só fontos szerepet játszik a virág rügyeinek fejlődésében. Ez a vastartalmú só a sejtlipidekben a meleg és a fény információjának szállítójaként viselkedik a növekedés ideje alatt. Az emberi szervezetben is megtalálható ez az anyag, a sejt membránokban és a bőr lipidjeiben. A kutatások megerősítették, hogy az élő, szerves víz molekuláris szerkezete, fizikai jellemzői és biológiai aktivitása teljes mértékben eltér az egyszerű, mindennap használt vízétől. Továbbá, hogy a vastartalmú sók fontos tényezők az élő, szerves víz előállításában. Ezért a vastartalmú kloridot PI-nek nevezik (ezzel jelölve az élő organizmusok jelenlétét) és azt a vizet, amely tartalmazza ezt a PI-faktort, PI-víznek hívják. (A vastartalmú sók, a trigliceridekkel együtt mint pl. az alpha tocopherol és az ubiquinon, fontos részei a biológiai szerkezet felépítésének). A PI-víz elnevezés azt jelenti, hogy az élő, szerves víz fenntartja és támogatja a biológiai struktúrákat. Miután a nemzetközi kutatások eredményeképpen fény derült a működési összefüggésekre és egyre tisztábban és pontosabban látták a víz egészségre és életenergiára gyakorolt hatásának jelentőségét, úgy az egészséges vizet meghatározó kritériumokat is egyre pontosabban meg tudták fogalmazni.
A természetes vízháztartás növekvő terhelése miatt, Prof. Shoi YAMASHITA és később Prof. Shinji MAKINO eltökélte, hogy a PI -vizes kutatásokat azzal a céllal folytatják, hogy normális csapvizet hogyan lehetne úgy kezelni, hogy újra sejtkonform, "élő víz" keletkezzen, a PI -víz, olyan tulajdonságokkal, melyek eredetileg csak maga a természet tudott előállítani.
A természet tejes egészében történő megfigyelése, és az abba történő mély beleélés már mindig is a japán kultúra sajátossága volt; ennek a PI-vizes technológia kifejlesztésénél is fontos szerepe volt.
Hosszú évekig tartó kísérletezések, ellenőrzések és fejlesztések után, egy olyan eljárás született, mely csak kiválasztott, természetes anyagokkal dolgozik. Az érintetlen természetben végbemenő eredeti folyamatoknak megfelelően, a PI-technológia ma a víz optimális tisztítását és energetizálását tudja biztosítani.

A PI-víz előállításának működési elve


Az élő víznek olyan tulajdonságai vannak, melyek a sejtek szükségletei szerint, a szervezet működése szempontjából optimális minőségben állnak rendelkezésre. Ezek a minőségi kiválóságok a tisztaságra, a molekulastruktúrára és az energianívóra vonatkoznak.

A monoblock-szűrő szennyezőanyag-visszatartó képessége:

 

Paraméter Redukálás Ellenőrzést végezte
     
Esherichia coli >99,9% Bielefeld-i Egyetem
Enterococcus faecalis >99,9%
     
Klór >99,0% tti Magdeburg Kft.
Magdeburg-i Főiskola
Kloroform >99,9%
Lindan >99,8%
DDT >99,8%
Antrazin >99,8%
     
Gyógyszermaradványok    
     
Clofibrinsav >99,9% Berlini Tudományos Egyetem
Carbamazepin >99,9%
Diclofenac >99,5%
Ibuprofén >99,9%
Ketoprofén >99,9%
Propiphenazon >99,9%
     
Poláris rovarirtók    
     
Bentazon >99,9% Berlini Tudományos Egyetem
2,4 D >99,9%
Diklórpropilén >99,9%
MCPA >99,9%
Mekoprop. >99,9%
p.p'-DDA >99,5%

A használati időtartamot valamint a molekulanagyságot kérjük figyelembe venni.

1. Előaktiválás

A beáramló előtisztított csapvíz ebben az első fázisban érkezik a készülék alsó részéhez, ahol B.C.S (Bio Control System) SS-16 típusú PI-kerámiagolyókba ütközik. Ezeket a golyókat körkörös mozgásba hozzák, és a víz a készülék köpenye mentén spirál formában felfelé áramlik. Az örvényesítő folyamat hatására, a természethez hasonlóan, kitörlődnek a káros anyagok információi és feltöri a vízmolekulák nagy csoportjait (un. "Cluster"-eket) - ez az első lépés egy finom és rendezett molekulastruktúra képzéséhez.

2. PI-kerámiák

A PI-kerámiák nyomokban vasionokat (Fe 2Fe 3) adnak le a vízbe. Ez az ionkombináció, mely a természetes sejtvízben is megtalálható, befolyásolja az un. "elektronspint" és a víz energetikai struktúráját. Ennek következménye bioenergetikai hullámok keletkezése, melyek közös rezonanciával bírnak a természetes sejtrezgéssel, és különösen a sejtek közötti információátvitelt biztosítják.

3. A korallfázis

A dél-japán Okinawa korallszigetek lakosainak különösen magas a várható életkoruk, átlagosan mintegy 105 év. Ennek a világszerte egyedülálló jelenségnek a magyarázata az un. Sango-korallok hatásában rejlik. Ezek a korallok, melyek az ősóceán legprimitívebb mikroorganizmusai közé tartoznak, tudják az ásványion-tartalmat és a pH-t szabályozni.

A legtöbb közkedvelt táplálék-kiegészítővel szemben, a korallok ionizált ásványokat és nyomelemeket nyújtanak nagy bio-elérhetőséggel a szervezetnek. Ez többek között a vér pH-értékének stabilizálásához is hozzájárul az enyhén lúgos tartományban, kb. 7,4 körül - sok embernek ugyanis krónikus vérsavassága van, ami többek között azt eredményezi, hogy a vér kevesebb szabad oxigént tud szállítani (lásd Dr. Otto Warburg kutatásait, melyekért 1932-ben orvosi Nobel-díjat kapott).

4. IMS R PI-kerámiagolyók

Ebben a fázisban lépnek életbe a szabadalmaztatott kerámiagolyók, melyek halszálkából nyert, szervesen kötött kalciumot tartalmaz. Ezeknek a kerámiagolyóknak a segítségével, melyek kalcium-ionokat tudnak leadni, megkötődnek a vízben található szabad magnézium-ionok.
Az IMS R-kerámiagolyók által visszanyeri a víz a kiegyensúlyozottságát és természetes kalcium-magnézium egyensúlyát.

5. YMS R PI-kerámiák

Ugyancsak szabadalmaztatottak az ötödik átfolyási fázis YMS R PI -kerámiái. Kiválasztott japán magashegyi kristályok feltöltik a vizet természetes energiájukkal, és növelik az antioxidációs erőt azáltal, hogy megnövelik a víz elektronegativitását.

6. PI-zeolit

A hatodik fázisban a PI -kerámiákat támogatja a zeolitkristályok egyidejű hatása: a nagy porozitású biokatalizátorok abszorbeálnak olyan káros mikromolekulákat, mint pl. az ammónium és az arzén, és a . PI-kerámiákkal összjátékban optimalizálják az energetizálást.

7. Energiaszint-szabályzó

A PI-vizes technológia utolsó fázisában egy állandó mágnes beállítja az átfolyó víz energiaszintjét arra az energetikai koordinációra, amely az emberi sejtvíznek megfelelő érték (az eljárás YAMASHITA és MAKINO után).

A PI-víz hatásai az emberi szervezetre
Öregedési folyamat

Az ember mintegy 70 %-ban vízből áll.

Ez az érték azonban nem konstans, ahogy a következő ábra is mutatja:

Közvetlenül a születés után az ember több mint 80%-a vízből áll. Természetes elhalálozás esetén, mely nem baleset, vagy betegség következtében következik be, már csak kevesebb, mint 50 % víz található meg! Az élet során a szervezet vízhányada folyamatosan csökken. Ez a vízveszteség, ill. a relatív szárazanyag-felhalmozódás az öregedés elsődleges okai. Az ember víztartalmának mintegy 2/3-a a sejtben, 1/3-a a sejten kívül található.

Az agykéreg 84 %-ban vízből áll, az izmok 75 %-ban, a szív 74 %-ban és az idegsejtek 70 %-ban állnak vízből!

Ez a víz állandó mozgásban van, az intracelluláris testvíz kilencnaponként megújul.

 


"Az üdítőitalok olyan folyadékok, melyek egészen más biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a természetesen tiszta, energetizált ivóvíz, mely balzsam a test számára."

- Dr. med. univ. Ivan ENGLER


Az olyan folyadékokat, melyek optimális biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a PI -víz, nagyon gyorsan és kevés energiával fel tudják venni a sejtek.

Az emberi szervezetnek több szerve van. Ezekben a szervekben fehérjemolekulák találhatók. Akárcsak a szervek, a bennük található fehérjemolekulák is egy vízréteggel vannak körülvéve. A szervek körüli vízréteg vastagsága 20-40 vízmolekula.

Amennyiben a vízréteg vastagsága csökken, úgy sem a fehérjemolekulák, sem a szervek nincsenek már a saját megszokott környezetükben. Zavart állapotban vannak, nem tudják már a feladatukat betölteni. A sejt anyagcseréje nem zajlik már dörzsmentesen, a sejtek közötti információátadás gátolva van. Ennek főleg a sejtosztódásnál vannak súlyos következményei.

"A sejt halhatatlan. Egyedül a folyadék, mely a sejtben található van alávetve degeneratív folyamatoknak" mondja Dr. Alexis CARREL (Orvosi Nobel-díj). "Előfeltétele annak, hogy a sejt örökké éljen az, hogy ezt az extracelluláris folyadékot rendszeresen megújítsuk, nem minden víz tud "örök életet" biztosítani. A különbség a biológiailag aktív sejtfolyadék, és a normális víz között annak fizikai felépítésében, molekuláinak térbeli elrendeződésében (geometriájában) rejlik. Ennek a rendezettségnek a zavarása betegségekkel van összefüggésben."

A PI -víz teljesíti azokat a követelményeket, melyet a sejt vízzel szemben felállít. A PI -víz gyorsan és csekély energiafelhasználással kerül a sejtbe. Az öregedési folyamatot le lehet lassítani, a szervezet kifogástalan működését belülről támogatja.


Rákos megbetegedések megelőzése

"Tumorok a sejt vízstruktúrájának tönkremenetelétől keletkeznek, tehát az intracelluláris vízben. Egy góc keletkezik "nem élő vízből" a kvázi kristályos, energetizált sejtvízen "élő vízen" belül. Ez permanens ingerlő hatást fejt ki a sejtre, hogy osztódjon. Ennek következménye egy gyorsan növekvő rákos daganat."

- Karl S. TRINCHER
Elismert orosz-ausztriai biofizikus
/ Forrás: Trincher, K.: Víz - Az élet és a gondolkodás alapstruktúrája; Herder, Bécs 1990 /

Naponta körülbelül 3 liter intracelluláris víz újul meg a test által felvett folyadékokból. Ez a reformálás sok anyagba és energiába kerül a testnek.

A PI-víz tulajdonságaiban nagyon közel kerül a test saját intracelluláris sejtvizének tulajdonságaihoz. A rendezett, kis clusterű szerkezet, és a energiaszint megkönnyítik a sejtmembránon történő áthatolást.


Koleszterin-lerakódások

Minden testi sejtben a koleszterin szabályozza a sejtmembránok vízáteresztő-képességét. Amennyiben a test nem kap elegendő mennyiségű, energetizált vizet (=dehidratálódás), úgy nem akarja a kevés értékes a vérben megmaradt vizet a sejtfalakon keresztül elveszíteni, és ezért lezárja a sejteket egy koleszterinréteggel.

Prof. Shinji Makino és Dr. Faridun Batmanghelidj kutatási eredményei)

A test és a sejtek rendszeres PI-vízzel történő ellátásával elkerülhetjük a dehidratálást és a koleszterin lerakódását.


Szív- és érrendszeri megbetegedések

Az egészséges emberi vér egy viszonylag stabil kolloid rendszer. Destabilizálás okozza a vér előnytelen gél-állapotát, mely végső soron a vér besűrűsödéséhez, csomósodásához, keringési zavarokhoz s végül szívinfarktushoz vezetnek. Ennek a destabilizálásnak az okai a megnövekedett Zéta-potenciál értékekben (+mV vagy "magas pozitív redoxpotenciál") keresendők, melyet többek között az alumíniummal és nehézfémekkel szennyezett élelmiszerek okoznak. Az ivóvíz kezelése klórral, ózonnal és UV-sugárzással is növeli a Zéta-potenciál értékeket, s így a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét.

(RIDDICK, Th.M.: Contron of Colloid Stability through Zeta-Potential; Zeta Meter Ic. New York)

A PI-energetizálás bizonyított módon képes arra, hogy a csapvíz magas pozitív redoxpotenciálját (+mV) csökkentse. A víz kolloid állapotát így javítja, és csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét. Ráadásul a PI Ž-víz magasabb antioxidációs képességgel bír, mint a csapvíz, ami által a szervezetben található szabad gyökök számának ritkításában is alátámasztja a szervezetet.


Az emésztés

Az emésztési folyamatoknál az enzimek kulcsszerepet játszanak. De csak akkor tudják biokémiai funkciójukat optimálisan teljesíteni, ha a hidrát-réteget rendszeresen tiszta, és energetizált, "kisclusterűen" strukturált vízzel látják el. (s. Dr. László Fülöp).

A PI-víz aktiválja az enzimeket, ezáltal a tápanyag gyorsabban és kisebb energiafelhasználással szívódhat fel.A PI-víznek ezenkívül még nagyon erős méregtelenítő és salakanyag ürítő hatása van.

 

A PI-víz technológia biofizikai vizsgálata

A PI-technológia tesztelése Prof. Fritz-Albert POPP által

Popp professzor a "biofotonok" feltalálása óta Németország legfontosabb tudósai közé tartozik. Az ő Neussban található "Nemzetközi Biofizikai Intézete e.V." világszerte számos egyetem és kormány nevében végez kutatásokat - például élelmiszerek minőségének meghatározásánál.

Víz vizsgálatához fejlesztette ki professzor Popp az elektro-lumineszcenciás méréseket. Ennél az eljárásnál a vizet egy sötétkamrában platina-elektródok között elektromosan gerjesztik, és az így keletkező biofotonemissziót (rekombinációs folyamatok/Counts) fotomultiplikátorral mérik. Különböző kisugárzási folyamatok jelzik a vizsgált vizek különbözőségét.

Az elektro-lumineszcenciás mérések tehát egy lehetőséget nyújtanak arra, hogy anyagi és finomabb anyagi változásokat a vízben, tudományosan lehessen ábrázolni.

 

A mérési eredmények magyarázata:

A csapvíz PI-technológiával és aktív-szénszűrővel történő kezelése során a kisugárzási érték 508,50-ről 56,63-ra csökken. Ha a csapvizet PI-technológiával és ozmózis-visszafordítással kezeljük akkor a kisugárzási érték 508,50-ről 13,97-re csökken (!). Lauretana - Európa legkönnyebb vize egy másik Prof. Popp által véghezvitt kísérletben 17,4-es értéket ért el.

Professzor Popp tudományos eredményei alapján, a csapvíz PI-technológiával történő kezelése során szignifikáns változások következnek be a vízminőségben. Sőt ozmózis-visszafordítással kombinálva hasonló eredményeket ért el mint az ismert "élő" forrásvíz Lauretana, mely a piacon kapható legjobb vizek közé tartozik.

Kiválasztott kísérletek

Halak és a PI-víz technológia

  • A Szöul-i világkiállítás alatt négy hónapos időtartamig (1992. augusztus 7.-étől november 7.-éig) halakat tartottak egy lezárt edényben oxigén- és tápanyagutánpótlás nélkül, speciális, folyamatosan aktivizált PI-vízben.
  • A PI-kutatás szakemberei képesek arra, hogy az ősóceánéhoz hasonló vizet állítsanak elő, melyben édes- és sósvízi halak együtt tudnak élni.

Csírázási vizsgálatok növényekkel

Egymástól független tudósok megállapították, hogy a PI-vízzel kezelt növények hamarabb csíráznak, és erőteljesebben növekednek. Laborvizsgálatok bebizonyították, hogy a PI-vízzel kezelt csíranövények növekedése olyan erőteljes, hogy Petri-csésze üvegfedelét is fel tudják nyomni. A csapvízzel kezelt növények viszont a legtöbb esetben elpusztulnak, vagy megrothadnak.

Kirlian-kamerás fényképek a PI-energiáról

A szabadalmaztatott Kirlian módszert, mely a bioenergia vizualizálására szolgál, 1939-ben Semyon és Valentina KIRLIAN fedezte fel. Azóta a Kirlian-fényképezést világszerte használják a tudósok, és Dr. KOROTKOV (Szent-Pétervári Egyetem) kutatásainak köszönhetően mára, nemzetközi elismertségre és fontosságra tett szert az orvosi diagnosztikában.

 


 
Egészségszakértők jelentései

"A legtisztább víz", INA Kiadó

"PI-víz technológia egy kiforrott eljárás, mely nagy értékű tisztítóberendezésekkel történő kombinálással legmagasabb szintű biztonságot, komfortot és minőséget biztosít a vízkezelés során. Álfogó tanulmányok bizonyítják a technológia hatékonyságát."

Dr. med. H.-J. KLOSE

A DAH (Német gyógyászati munkaközösség a góc- és szabályozáskutatásért) elnöke,

A gyógyászati anyagellenőrzés Intézményének vezetője Duisburgban (N)

"A PI-vizes berendezés, az összes megvizsgált készülék közül a legjobb eredményt érte el. Főleg az In Vivo tesztek során mutatkozott meg, hogy jelentős mértékben megnőtt a biológiai regulációs képesség, a PI-víz megivása után."

Dr. med. Manfred DOEPP

Nukleáris- és komplementer-gyógyász

Holistic DiagCenter, Samerberg (N)

"A legjobb energetikai hatást a PI-víz tudja felmutatni. Ennél az a feltűnő, hogy speciálisan a szív meridiánjánál, minden PI-vizes tesztelésnél energetikai maximumot mutat ki."

Sabine NORMANN-SCHMIDT okl. mérnök

ACO DE PAOU, Institut de Recherche et Développement Ecologique Valernes, Franciaország

A legújabb mikrooptikai kutatások, melyeket szárított vízcseppeken végeztek sötétmezős-mikroszkóppal, a következő eredményeket hozták:

"Összefoglalóan megállapíthatjuk, hogy a PI-víznél egy különlegesen differenciált, több síkban strukturált, energetikus vízről van szó, amilyet semmilyen más próbánál, még megközelítőleg sem láthattunk."

 

Nemzetközi kutatások és referenciák a PI-víz technológiával kapcsolatban

PI-vizes technológia Németországban és Ausztriában

 

Prof. Dr. POPP Biofizikai Intézet, Neuss
Egyetemi Docens Dr. med. TREUGUT Központi Radiológiai Részleg, Stauferklinika Schwäbisch Gmünd
Dr. med. KLOSE A DAH (Német gyógyászati munkaközösség a góc- és szabályozáskutatásért) elnöke, és a gyógyászati anyagellenőrzés Intézményének vezetője Duisburgban (N)
Dr. med. DUMRESE Sejtkutatás, NaturaMed Vitálklinika, Bad Waldsee
Dr. med. KÖHLER A BIT-orvosi közösség elnöke (Biofizikai információs-terápia)
Mag. HEUSEL A lég- és űrutazás statikájának és dinamikájának Intézménye, Stuttgarti Egyetem
Hans-G. HÖTING Természetgyógyász Brémában, és tudományos munkatárs a Hagyományos kínai orvoslás Nankingi Egyetemén Kínában
Dr. med. ANTLINGER TCM, Schärding
Dr. med. BECK Reha Klinika, Aspach
Dr. med. KOBAU Villachi Fogklinika
Dr. med. SPREITZHOFER Kezelőorvos, Judenburg

Nemzetközi PI-Tech fórum

1995 óta szervezi a japán "ssociation for Research and Propagation of Bio Energy Systems" évente egy nemzetközi kongresszust, melynél orvosok és tudósok a világ minden részéről a PI-kutatással kapcsolatos legújabb eredményeket teszik közzé.

1997-ben még a japán császári család hercege, His Imperial Prince Tomohito is előadta saját tapasztalatait és aktivitásait a PI-vízzel kapcsolatban, s azóta mint népszerű tanú szolgál a PI-technológiával kapcsolatban.

Hosszú éves Kutatási együttműködés köti össze az I.B.E.-t (Institute of Bio Energy, vezetője Dr. Shinji MAKINO) többek között a következő intézményekkel:

Gyógyászati kutatások

 

IIJIMA, Noboru A Jikei Ryohinen egészségügyi központ elnöke (JAP); Professzor a St.Marianna Egyetemen (USA)
INOU, Tsunamasa A Towa Kórház elnöke (JAP)
KANAYAMA, Naohiro A Hamamatsu School University of Medicine docense (JAP)
SUZUKI, Hideki A Suzuki Internal Klinika igazgatója (JAP)
KIM, David, Y.S. A chicagoi Pain&Phisical Rehabilitation Institute igazgatója
OHKI, Masayoshi A Dohjyukai Kórház igazgatója (JAP)
KAGOSHIMA, Takeshi A Kirimura-Kagoshima Ophtalmic Kórház igazgatója (JAP)
KATSUNO, Tadashi A Katsuno Hospital for Internal Medicine igazgatója (JAP)
HATHO, Tomio Katho Kórház igazgatója (JAP)
KINOSHITA, KAZUYUKI A Kinoshita Hospital for Internal Diseases igazgatója (JAP)
GOTOH, Takumi A Gotoh Kórház igazgatója (JAP)
SHIOTA, Shigegeyuki A Tokyo Medical and Dental University Professora (JAP)
SHIBUYA, Naoki A Shibuya Neurosurgery Clinic igazgatója (JAP)
SETO, Ryoichi A Harajyuku Clinic igazgatója (JAP)
TAKEI, Hiroshi A Ryukyu University of Medicine igazgatója
NAITHO, Yasuhiro A Sumitomo Memorial Hospital igazgatója (JAP)
FUJIMAKI, Goro A Pastral Dental Clinic igazgatója (JAP)
YAMADA, Kaneo A St.Marianna University of Medicine vendégprofesszora (USA)
ITHO, Fujio Az Itho Ortopedic Clinic igazgatója (JAP)
UEYA, Kazuhisa Az Ueya Dental Clinic igazgatója
TANAKA, Hideaki A Tanaka Dental Clinic igazgatója
HASHIMOTO, Kenji A Hamamatsu U.of M. professzora

Természettudományos kutatások

 

ARAISO, Hisanobu A Hokkaido University professzora, Institute of Electrical Science (JAP)
ICHIMURA, Takemi Az Ichimura Technical Office igazgatója
KATHO, Norimoto A Tohoki Egyetem professzora (JAP)
FUARUKA, Hideyuki A Pharmaceutical Department professzora, Meijo Egyetem (JAP)
YUASA, Ryo A Rakuno-Gauken Egyetem Professzora, Institute of Veterinary Bio Science (JAP)

Agrártudományos kutatások

 

TANAKA, Haruo Az Aichi Educational Egyetem professzora (JAP)

Mérnöki kutatások

 

TERASAKI, Kazuo Az Aoyama-Gaukin Egyetem professzora (JAP)